Loading Map....

Дата/час
03/02/2015 - 05/02/2015
19:00 - 21:00

Място
Петното на Роршах – Пловдив
ул. Йоаким Груев №36
Пловдив

Категория


Литературен февруари в Пловдив

Литературен февруари в Пловдив се открива с Литературен салон „Spirt and Spirit“ и разговор с Петър Чухов, който в същата седмица ще гостува още в Асеновград в бар „КоШиПрайм“ и Читалище „Любен Каравелов“ – Куртово Конаре. Вижте програмата:

3.02. от 19 ч. – Пловдив, Петното на Роршах, ул. Йоаким Груев 36
Разговора води Александър Секулов в рамките на Литературен салон „Spirt and Spirit“

4.02 от 18 ч. – Асеновград, бар КоШиПрайм, ул. Изложение 2

5.02 от 16.00 ч. – Куртово Конаре, Читалище „Любен Каравелов“ – Куртово Конаре, ул.5 -та, № 2, общ. Стамболийски

Запознайте се с няколко отзива за прозата на Петър Чухове.

Деликатна, фина, нежна, ранима проза. Петър Чухов не се бои да представя героите си малко слаби, малко смешни, понякога беззащитни. Защото знае: не е слабост да си слаб, слабост е да се правиш винаги на силен. Е, той не се прави, героите му не се правят, а се движат през света такива, каквито са – накърними, накърнени, но и остроумно изобретателни. Книга, пълна с блестящи хрумки и с уязвима топлота – един „камуфлаж“, от какъвто се нуждае всяко живеене. И твоето също, драги читателю, затова – прочети тези разкази, няма да съжаляваш!
Митко Новков

Поетът Петър Чухов е написал блестяща книга с проза. Включените в „Камуфлаж“ разкази и кратък роман са образци за творческо отношение към словото. В книгата има и поезия, и музика, и истинска стоманена белетристика със сюжет и истории. В това няма нищо чудно – защото самият Чухов освен поет е и музикант, и разказвач. В „Камуфлаж“ всичките валенции на словото са отворени. В „Камуфлаж“ всяко изречение звучи като хайку. В „Камуфлаж“ виждаме как въглеродът на думите се превръща в диаманти. Книга за истински ценители.
Деян Енев

От пронизващата острота на детския спомен до трогателната крехкост на снежните човеци в суровия казармен свят, прозата на Петър Чухов е богата на внушения и намеци, на тихи кризи и уж преглътнати болки. Разбира се, тук са и чудните хрумвания, и остроумните закачки, които така ярко нашарват неговата поезия. Но парадоксално наглед, прозата му сякаш е по-лична, по-вглъбена, и зад ирониите ? дебнат рововете на оголена, дълбока чувствителност.
Ангел Игов

Авторът Петър Чухов е роден 1961, София. Автор на 9 стихосбирки, роман и книга за деца. Творбите му са преведени на 17 езика. Носител на много литературни награди, сред които Наградата на музея „Башо“ в Япония. Пише музика и текстове, свирил в различни рок-групи, в момента е в етнорок групата „Гологан“, Par Avion Band и групата за поезия и алтернативен рок „ЛаТекст“, с която представя стиховете си.