Map Unavailable

Дата/час
23/09/2021
19:00 - 20:00

Място
РБ „Христо Ботев“ Враца
ул. „Петропавловска“ 43
Враца

Категория


Литературна среща с Мария Касимова-Моасе във Враца
Мария Касимова-Моасе е първият гост в програмата „Литературни срещи“, оранизирана от Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца.
Мария Касимова-Моасе е журналистка и писателка, авторка на книгите „Близки срещи със смесени чувства“ и романа „Балканска рапсодия“, издадени от издателство Colibri.
„Записки от Шато Лакрот“ се появява оригинално като аудиосериал, поръчан и написан специално за платформата за книги и сериали за слушане Storytel. Година по-късно, през юли 2021 година той е издаден и на хартиен носител като комедиен роман.
Българката Калина е омъжена за французина Дидие. Едно цяло лято семейството трябва да прекара с родителите на Дидие – мадам Жонвиен и мосю Жан-Батист дьо Лакрот – в имението им във френската провинция. Къде очаквано, къде не толкова, в красивия семеен замък ще се появят още сума интересни герои – инатливите деца на Калина от първия ѝ брак, артистичният ѝ брат, роднините от село Злокучане, лигавите френски племенници, непоносимата зълва и… кой ли още не. На всички им предстои едно незабравимо лято, в което френската изисканост и парижки стил се срещат челно с българската непосредственост и шопски инат. А от емоционалния им сблъсък се раждат куп непредвидени и смешни ситуации, които…е най-добре да преживеете лично между страниците на тази забавна история.
С оглед ограничения брой присъстващи заявките за участие на конкретно събитие стават предварително на телефон: 0879 548 916 или чрез съобщение във фейсбук страницата на библиотеката.
Планирано е излъчване на живо през фейсбук страницата на Регионална библиотека за всички, които имат желание да присъстват на срещите, макар и виртуално.
Литературните срещи са финансирани от фонд „Култура“ при Общински съвет – Враца.