Loading Map....

Дата/час
10/12/2013
18:30 - 23:30

Място
41-ви Софийски международен панаир на книгата
Национален дворец на културата
София

Категория


Литературна танго вечер в Студио 5

Заповядайте в навечерието на Деня на тангото в Студио 5 за да отбележим заедно настъпването на празника, както и началото на Международния панаир на книгата, с една специална литературна танго вечер, с която искаме да уважим тези които пишат за тангото. От една страна това са поетите – авторите на текстовете на танго, а от друга – писателите, които описват тангото в своите книги. Това ще бъде една изключително многообразна вечер, включваща филмова прожекция, представяне на книга и, естествено, милонга, но не каква да е, а с четене на текстове на танго в паузите и … танго музика на живо.

Ето програмата на литературната танго вечер на 10 декември в Студио 5:

– 18:30 прожекция на биографичния филм „Омеро Манси: един поет в бурята“ (Аржентина, 2010) за живота на един от най-известните аржентински поети и автори на текстове на танга. Вход свободен.

– 20:00 представяне на посветената на тангото книга „12 минути любов: една история за танго“ на българската писателка, живееща в Шотландия, Капка Касабова. Представянето се организира съвместно с издателство „Сиела“. Вход свободен.

– 21:00 милонга с музика селектирана от DJ Vera. Вход 5 лв.

Около 22:00 по време на милонгата очаквайте специална изненада: представяне на аржентинската певица Паола Фернандес Дел’Ерба, която ще изпълни на живо избрани класически танга.