Loading Map....

Дата/час
03/08/2017
18:00 - 19:30

Място
Книжарница „Хермес“ – Варна
бул. „Осми приморски полк“ №55
Варна

Категория


Литературни четвъртъци: Ивинела Самуилова в книжарница "Хермес" във Варна

Ивинела Самуилова ще се срещне с почитателите си във Варна. Събитието е част от „Литературните четвъртъци“, които Издателска къща „Хермес“ ще провежда в Книжарница „Хермес“ – Варна през летния сезон. Заповядайте на 3 август (четвъртък) от 18,00 часа в Книжарница „Хермес“ – Варна – бул. „Осми приморски полк“ № 55, за да видите и чуете на живо една от най-четените съвременни български писателки.

В последните години творбите на Ивинела Самуилова се превърнаха в едни от най-търсените на родния пазар. Книгите й са отличени с най-важната от всички награди – с любовта и признанието на читателите. Благодарение на тях романите й „Животът може да е чудо“ и „Къде отиваш, пътнико?“ спечелиха първо и второ място в националния конкурс „Книгата, която ме вдъхновява“. Романът „Жената, която търсеше любовта“ бе удостоен с приза „Носител на всенародната любов“ в конкурса „Копнеж по човечни книги“. „Гатанки от небето” зае четвърто място в литературната надпревара „Любима книга на България” за 2015 г. Самите читатели определят книгите на Ивинела като завладяващи, жизнеутвърждаващи, пробуждащи, преобразяващи… Вероятно защото веруюто на авторката е, че хората нямат нужда от поучения, а от вдъхновение за живота. Последната й книга „Бабо, разкажи ми спомен“ спечели в конкурса „Моята любима книга“ 2016 г.

„Бабо, разкажи ми спомен“ е оригинален поглед към мирогледа и обредността на старите българи от най- продаваната съвременна българска авторка.