Loading Map....

Дата/час
28/09/2020
19:00 - 21:00

Място
Литературен клуб „Перото“, НДК


Категория


Литературни понеделници | Мария Лалева

В навечерието на своята 5-годишнина и през новия литературен сезон, в който ви очакват любопитни четения и представяния на книги, клуб „Перото“ стартира серия от срещи с любими български писатели – „Литературни понеделници“.

Всеки първи ден от седмицата публиката ще има възможност да се среща с водещи имена от съвременната литературна сцена в България, с които да обсъжда теми както от литературата, така и от живота. Модератор на събитията ще бъде ръководителят на сектор „Национален център на книгата” Светлозар Желев.

Понеделникът на 28 септември е посветен на Мария Лалева.

Романът на Мария Лалева „Живот в скалите“ (2018) е неин дебютен проект в прозата – драматична история между философията и притчата, между живота и смъртта. Името на авторката е познато и на ценителите на поезията, като се свързва с нейните стихосбирки „Не съм ви ближна“ (2016) и „Личен архив“ (2014), преиздадени през 2018 г. от издателство „Книгомания“ по повод нейния рожден ден. Освен автор на проза и поезия, Мария Лалева е изпълнителен продуцент и сценарист на пълнометражния български филм „Дамасцена“ (2017). Основната му цел според нея е да бъде честен и да задава въпроси. Този проект от една страна, забавя писането на „Живот в скалите“, но от друга, допринася за развитието на нови идеи, герои и линии в сюжета. Авторката би искала читателят да разпознае себе си в текста, като постави въпроси и открие изненадващи отговори.

Билети за „Литературни понеделници“ можете да закупите от касите на Билетен център – НДК и онлайн на tickets.ndk.bg на цена от 10 лв.

Пакетният билет за трите събития е на стойност 25 лв.

*Част от приходите ще отидат в подкрепа на участващите в събитията български автори, както и за програма „Българска книга” на Национален център за книгата в НДК, която подпомага издаването на съвременна българска литература.