Loading Map....

Дата/час
25/03/2022
18:30 - 20:00

Място
Yalta club Art Room
бул. Цар Освободител 20
София

Категория


Литературно пътешествие с писателката Шубанги Суаруп


 В YALTA ART ROOM говорим за словесното изящество на романа „Географските ширини на копнежа“, подписан от изгряващата звезда на индийската литература Шубанги Суаруп.

Историята ни превежда през времена и светове, обитавани от разнолики и взаимосвързани герои: учен, изучаващ дърветата, и красивата му съпруга, която говори с тях; геолог, опитващ се да предотврати бъдещи войни, докато работи на ледник; двама осемдесетгодишни влюбени; суеверен диктатор и майка, опитваща се да освободи от затвора своя син революционер; чудовище, което търси човешка компания, и костенурка, която се превръща в лодка и после в жена; духа на един изпарил се океан и духовете на всичко живо и неживо на планетата.

Индийската писателка Шубанги Суаруп става известна като авторка на разкази и сценарии. Постига феноменален успех с първия си роман, „Географските ширини на копнежа“, който става бестселър още с излизането си през 2018 г. и чийто стил бива определен от критиката като магически сюрреализъм. С изключително въображение и огромно стилистично майсторство Суаруп преплита естественото със свръхестественото, земното с отвъдното, хвърляйки очарован поглед върху способността на човека да обича и неразривната му връзка с природата.

Ще имате възможност да зададете своите въпроси в рамките на специална видеовръзка с авторката.