Loading Map....

Дата/час
16/02/2015
18:00 - 19:00

Място
Книжарница „Хермес” – Централ
ул. „Княз Александър I” 43
Пловдив

Категория


Людмил Станев представя "Рязко" в Пловдив

Първото представяне на книгата с разкази „Рязко“ на Людмил Станев е в Пловдив. Със специалното участие на самия Людмил Станев. Критика и хвалби от самия Младен Влашки.
Оформлението е дело на художника Румен Жеков.

Людмил Станев (1959) е български писател, публицист, сценарист, медик по образование. Автор на книгите „Няма такава книга“, „Неприятният татарин“, „Ненакърнимо“, „Малка нощна приказка“ (награда „Христо Г. Данов“ за детска литература, съвместно с илюстратора Красимир Добрев), „По-малко“. Последната му публикувана книга е от 2008 г. – „Приятели мои“.

За цяло едно поколение появата на Людмил Станев е вече само история. Завиждам на това поколение, което ще го открие едва с това издание. И съм сигурен, че то ще преживее това, което и ние преживявахме с появата на всеки негов текст. А то е радост. Радостта да четеш интелигентно и свободно написани текстове, в които хуморът е висок, по образеца на Аристофан, и смешен като у братя Маркс, Монти Пайтън и Уди Алън, взети заедно. Радост да усетиш истинските игрови възможности на езика, на българския език, който до появата на тези текстове не познаваше своите дадаистични, своите сюрреалистични и изобщо своите авангардистични възможности.

Младен Влашки