Loading Map....

Дата/час
15/03/2023
17:30 - 18:30

Място
Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца
ул. "Петропавловска" 43
Враца

Категория


Мадлен Алгафари представя книгата "...И заживели щастливо..." във Враца
Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца представя новата книга на известната психотерапевтка и писател Мадлен Алгафари – „…И заживели щастливо…“. Срещата с читателите е в отдел „Обща читалня“.
„И заживели щастливо е книга за личната отговорност. Щастието не се продава на килограм, нито подарява. Приказните герои преминават изпитания, за да заживеят щастливо. А заживееш ли щастливо, минаваш успешно през изпитанията”, казва за книгата си авторката.
На повече от 800 страници Алгафари разглежда теми, вълнуващи и засягащи почти всеки човек. В нея се говори за флирта, за избора на партньор, за очакванията в двойката, съвместимостта на характерите, грешките в партнирането, взаимната подкрепа и кризите в отношенията, за изневярата и ревността, прошката и втория шанс. Отделено е внимание на токсичните и отворените връзки, сексуалността, самотата, етапите на връзките, балансирането между работата и личния живот, освобождаването от минали травми, вярата в щастието и др.
Мадлен Алгафари завършва Езиковата гимназия във Враца. Дипломира се в СУ „Св. Климент Охридски” със специалност „Психология” и едновременно в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” със специалност „Режисура за драматичен и куклен театър”. След дипломирането си работи в БНТ като редактор и водещ. През 2003 г. Алгафари издава първата си книга „Мира нямам”, а след нея още над 10 заглавия, сред които „Вяра имам”, „Всички можем да летим”, „Приказки за пораснали деца”, „Как да се разболяваме качествено”, „От какво ще кажат другите до какво избирам аз”, „Чувствам, следователно съм”, „Пътят на сърцето”, „Поправителен за родители – неверните вярвания за възпитанието” и др.
Мадлен е член на Българската асоциация по психотерапия, на Европейската асоциация по психотелесна терапия, на Управителния съвет на Института за психотелесна терапия, главен редактор на световното списание по психотелесна терапия IBPJ, издавано от Европейската и Американската асоциации по психотелесна терапия.
Омъжена е за режисьора Нидал Алгафари, с когото имат дъщеря и син.