Loading Map....

Дата/час
04/06/2014
18:00 - 19:00

Място
Пролетен базар на книгата 2014
пл. България №1, НДК
София

Категория


Пролетен базар на книгата 2014: Представяне на проекта "Малката Божана в подводния свят" - първата интерактивна детска книга на български език

В рамките на културната програма на пролетния базар на книгата, ИК Жанет 45 ще представи проекта „Малката Божана в подводния свят“ – интерактивна книжка игра.

За работата по проекта ще разкажат
Манол Пейков (издател) и
Минчо Костадинов (графичен дизайн и анимация).

4 юни 2014, сряда, 18.00 часа
Място: ляв полуетаж, НДК

Проектът за създаване на интерактивна книжка-игра запазва цялостната концепция на книжното издание, като използва текстово-художествената основа. Първоначално ще бъде подготвено на български език в 33 интерактивни страници, а по-късно и на английски език, което ще позволи на детето само да избира това, с което желае да се занимава: да чете, слуша, играе, опознава герои и ситуации, използвайки touchscreen екран.

Детето може да избира да чете текста само или да слуша четец (глас) зад кадър, който разказва историята, като показалец следи текста. Интерактивната книжка дава възможност на детето активно да избира музикален фон, да посочва думи/предмети, които да заучава, като слуша или проследява изписването на думите, да избира и активира любими анимирани герои от приказката „Малката Божана в подводния свят“.

Приложението за мобилни устройства ще позволява обогатяване, обновяване и допълване, както и във времето превеждане на различни езици. Ще бъде подходящо за деца над 4 годишна възраст.

Приложението може да бъде включено в образователната програма на високотехнологични училища и използвано за извънкласни и учебно-занимателни форми на обучение, ползващи таблети в хода на ученето.