Loading Map....

Дата/час
02/10/2019
18:00 - 19:00

Място
Чешки център
ул. Георги С. Раковски №100
София

Категория


Мартин Вопенка и „Спящият град“ в България
Мартин Вопенка е един от най-четените и харесвани автори, пишещи за млада публика, в Чехия. Освен това обаче той е и пътешественик, застъпник на важни обществени каузи, публицист, председател на Съюза на книжарите и книгоиздателите. Преди да се отдаде на литературата, е завършил ядрена физика и навярно затова и днес се интересува от бъдещето на Вселената, на Земята и на човешката цивилизация.

А сега имаме възможността да го срещнем на родна земя!

Книгата „Спящият град“ излезе на български този юли и е първият роман от Вопенка, преведен на български. Част е от награждаваната поредица „Европейски разказвачи“ на издателство „Емас“, приютила най-доброто от детската литература на континента.

Увлекателното писане и атмосферните илюстрации на Даниела Оленикова ни потапят във фантастичен и в същото време изненадващо реалистичен сюжет – всички родители на земята потъват в мистериозен, непробуден сън, а децата се озовават в нов свят без правила, но и с безкрайни отговорности. На тях се пада да се опитат да спасят не само себе си, а и цялата планета…

„Спящият град“ поставя някои съществени въпроси, а ние нямаме търпение да зададем своите на симпатичния Мартин Вопенка.

Гостуването му при нас ще се осъществи с любезното съдействие на Чешки център София и Творческа Европа, както и с медийното партньорство на „Аз чета“ и „Детски книги“.