Map Unavailable

Дата/час
18/01/2019
15:00 - 17:00

Място
Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“
ул. "Търговска" №47
Ловеч

Категория


Мирела Костадинова и нейните приказки "Червените мишки"

За книгата: Книжното издание, предназначено за не толкова големи и не толкова малки деца, носи заглавието „Червените мишки“.Книгата съдържа приказки за справедливостта, честността, приятелството, гордостта и други нравствени ценности. Мирела Костадинова е пресъздала един приказен и вълшебен свят, нашарен с различни невиждани и виждани същества. Тя ги е събрала в двора на своята книжка, за да научите от техните добри и лоши постъпки какво трябва и не трябва да правите в дома си, на улицата, в училище, и да си извадите поука по какъв начин да се отнасяте към себе си, близките и към всички останали хора
За автора: Мирела Костадинова е родена на 21 май 1976 г. в Габрово. Завършва философия във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”, а впопоследстие защититава докторат по теория на познанието с темата: “Философемата Ремке. “Основната наука” като епистемически модел”. Работила е за различни местни издания – “100 вести”, “Габровски новини” и др., както и за в. “Труд”. Първата ѝ книга е в областта на философията и документалистиката – “Габровската ремкеанска школа и проф. Димитър Михалчев”. През 2010 г. излиза от печат “Спомен за камбани”. С нея печели Априловска награда за литература. Следва и друга книга “Справедливостта на невестулката”.
Мирела Костадинова, заедно с Румяна Пенчева, е съставител на книгите “Гозбите на старите българи”(2016) и “Приказник” (2017). Интересите ѝ са областта на документалистиката, публицистиката и есеистиката.