Map Unavailable

Дата/час
05/03/2024
18:30 - 20:30

Място
Studio Varsano
ул. „Искър“ 26
София

Категория


Митът за добрата майка. Началото
„Митът за добрата майка” е месечен формат, в който ще си говорим за Майката:
Майката, от която произлизам;
Майката, която ме отгледа;
Майката, която ще или няма да стана;
Майката, която съм;
Майката на творческите ми проекти;
Майката Природа и нейната съзидателна сила.
Образът на майката е митологизиран от древни времена, а в съвременното общество все още не е освободен от квалификации, норми, оценки и много очаквания, които нерядко вдъхват чувство на вина, срам, гняв или тъга. Подкрепата и приемането се бъркат със съвети и намеса, което често води до чувство на откъснатост и самота. Именно затова смятам, че е нужно да създаваме (според възможностите си) подкрепящо пространство, в което да споделяме искрено, без срам и страх какво ни вълнува и също така – да играем, да се свързваме с творческата си, съзидателна същност.
Работилниците във формáта „Митът за добрата майка“ ще се провеждат ежемесечно. В тях чрез книгите и практически творчески задачи ще работим върху темата за майката във всичките ѝ измерения. За това ще ни помагат:
книгите – художествена литература, митове и приказки, литература за родителство и себепознание или популярна психология;
метафоричните карти OH Cards;
опитът ми в психодрама;
групата.
Стремежът ми е това да е уютно пространство, в което споделяме въпросите и вълненията си, без напрежение и оценки.
характерът на работилниците не е терапевтичен и участието в срещите не е терапия, а себепознание и споделяне в група. Тези работилници могат да ви помогнат да формулирате свои въпроси и теми, върху които да работите с професионалист.
Условия за участие:
◯ записване с лично съобщение до мен или на имейл [email protected];
◯ вход: 30 лв.
Местата са ограничени.