Loading Map....

Дата/час
14/01/2020
18:30 - 20:30

Място
Младежки театър „Николай Бинев“
бул. "княз Александър Дондуков" 8
София

Категория


Непрочетените книги на ДА

„Една ненаписана книга е повече от празнина“, казва Джордж Стайнър. А непрочетената?
От 2012 година Издателство за поезия ДА е отпечатало над 50 заглавия с българска и преводна поезия. Част от тях, особено излезлите в началото, не стигнаха до повече читатели. Това бяха не по-слаби книги от най-четените ни издания, но просто се появиха, когато още издателството беше неизвестно. Благодарни сме на нашите първи автори и първи преводачи, които повярваха в нас, гласуваха ни доверие да поверят своя труд именно на Издателство за поезия ДА!
Сега решихме да направим достъпа до тези книги по-пряк, като ви поканим да чуете стихотворения от „непрочетените“ книги на живо в изпълнение на актьора Станислав Кертиков, от авторите, преводачите, редакторите и публиката по желание.
Тази поредица четения на български и преводни стихосбирки ще се състои в Камерна зала на Младежки театър „Николай Бинев“ като част от постоянната им кампания „Домът на думите“, която среща книгите и хората на сцената на театъра.
Първа среща – на 14 януари от 18.30 часа. Ще чуете творби от Алеш Дебеляк, Стефан Иванов, Херман де Конинк, Мария П. Василева, Енис Батур, Пейчо Кънев, Гойко Божович.
Втора през февруари – на 18 – от 18.30, а датата за март очаквайте скоро!