Loading Map....

Дата/час
20/05/2019
17:00 - 18:30

Място
Център за книгата на НБУ
бул. Монтевидео 21
София

Категория


Обсъждане на „Огледало на въображението: психоанализа на филмовото преживяване“

Център за книгата и департамент „Здравеопазване и социална работа“ отправят покана за обсъждане на „Огледало на въображението: психоанализа на филмовото преживяване“ от гл. ас. д-р Светлозар Василев на 20. май 2019 г. от 17.00 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет. Водещ на събитието е авторът, а модератор е доц. д-р Златка Михова. Книгата е публикувана от издателство „Колибри“.

„Огледало на въображението“ е първата монография на български език в областта психоанализа и кино. Специален акцент при представянето ще са човешкото развитие и отношенията между хората, видяни през призмата на психоанализата, социалната работа и политическата психология. Ще бъдат представени откъси от филми, илюстриращи психичното развитие при децата, психичната травма, семейството и социалната справедливост и как те могат да бъдат използвани в преподаването на студенти.

Гл. ас. д-р Светлозар Василев е психиатър и психоаналитик. Щатен преподавател в НБУ от 1998 г., съучредител на център БИОХ и участник в университетски, национални и международни проекти в областта на психичното здраве и социалната работа. Има над 40 научни публикации на български и английски език, включително в списания с висок импакт фактор. Създател е на инициативата Психоанализа и кино, която от 2010 г. организира регулярни семинари и публични дебати.

Видео на живо във фейсбук страница Център за книгата.

С медийната подкрепа на Аз чета.