Loading Map....

Дата/час
20/04/2017
11:00 - 12:00

Място
РБ „Гео Милев“
пл. Жеравица 1
Монтана

Категория


Официалното откриване на Маратона на четенето в Монтана

Официалното откриване на Маратона на четенето, посветен на Международния ден на книгата и авторското право е в Детския отдел на Регионална библиотека „Гео Милев”. Маратонът ще стартира с поредица матинета, с участието на младите актьори, танцьори и певци от ОДК „Ние, врабчетата”, деца от училищата в града, както и гости, които ще четат откъси от любими произведения.

Маратонът се провежда под патронажа на Кмета на Община Монтана – г-н Златко Живков, с подкрепата на Общинска администрация, културните институции и училища.

В Регионална библиотека „Гео Милев”, маратонът се провежда за единадесети път и има характер на програма за лятно четене със състезателен принцип.

В рамките на националната кампания за насърчаване на четенето „Походът на книгите”, организирана от Асоциация „Българска книга” в партньорство с Българската Библиотечно-информационна асоциация и Министерството на образованието и науките, за дванадесета поредна година, ББИА стартира Маратон на четенето. Откриването му дава старт на четенето и общуването с книгите – носители на непреходни ценности в човешката история и култура.