Loading Map....

Дата/час
14/09/2021
18:00 - 19:30

Място
Полски институт в София
ул. Веслец №12
София

Категория


Откриване на изложбата на Красимира Друмева  „Поглед от звездите”, вдъхновена от творчеството на Станислав Лем

По случай Годината на Станислав Лем и 100-годишнината от рождението му

Изложбата “Поглед от звездите” е вдъхновена от необятното творчество на полския писател, фантаст и философ Станислав Лем. Представени са 11 творби, изпълнени с дигитална техника. Авторът – Красимира Друмева пресъздава своята идея, че бъдещето вече е тук. Именно затова в процеса на създаване на картините тя използва фотографски колажи от нашата реалност.

Красимира Друмева е художник, графичен дизайнер и преподавател. Работи в областта на печатната и уеб реклама, запазен знак, плакат, фотография и живопис. Преподава графичен дизайн и визуална комуникация във Великотърновския университет, ръководител на катедра „Графичен дизайн и визуални комуникации”. Автор на множество академични статии, учебни помагала и книги, предназначени за студенти и млади дизайнери. Има осем самостоятелни изложби, носител е много награди.

Изложбата продължава до 8 октомври 2021 r.

* Проявата ще се проведе при строго спазване на противоепидемичните мерки, препоръчани от Министерството на здравеопазването: заетост на местата до 50%, настаняване на зрителите през един стол, спазване на физическа дистанция от 1,5 м, задължително носене на маски и дезинфекция на ръцете при влизане в обекта.