Loading Map....

Дата/час
20/03/2019
16:30 - 18:00

Място
Център за книгата на НБУ
бул. Монтевидео 21
София

Категория


Пета сбирка на Клуба по творческо писане на НБУ

Петата среща на Клуба по творческо писане е на 20 март 2019 г. (сряда) от 16.30 ч. в Центъра за книгата на НБУ и предлага лекция и лабораторно упражнение с писателя и музиканта Петър Чухов.

В края на срещата членовете на клуба ще имат индивидуални консултации с доц. Пламен Дойнов, д.н., доц. д-р Йордан Ефтимов и доц. д-р Емилия Дворянова.

Петър Чухов е поет, белетрист и музикант. Бакалавър по библиотечни науки и магистър по социология. Автор на 11 стихосбирки, две книги с проза и книга за деца. Творбите му са преведени на 18 езика и публикувани в над 20 държави. Носител на много награди, сред които Наградата на музея „Башо“ в Япония. Участвал на фестивали и четения в Словакия, Македония, Япония, Хърватия, САЩ, Литва, Швейцария, Румъния, Унгария, Германия и Русия. Пише музика и текстове, свирил в различни рок-групи („Субдибула“, „Тутакси“, „Стенли“, „Пешо и алкохолиците”, „Кокарда“). В момента е в етнорок групата „Гологан“, Par Avion Band и групата за поезия и алтернативен рок „ЛаТекст“, с която представя стихотворенията си.