Loading Map....

Дата/час
28/04/2015 - 13/05/2015
17:30 - 20:00

Място
Info център Казанлък
ул. Искра 4
Казанлък

Категория


Петър Чухов представя "Камуфлаж" на юг и на север от Балкана

Петър Чухов представя „Камуфлаж” – проза от Петър Чухов на национално турне. Програмата включва градовете Казанлък, Габрово, Велико Търново.

Със съдействието на Общинска библиотека Искра Казанлък и ИК Жанет 45
в Казанлък, Info център, ул. Искра 4
28.4.2015, вторник , 17.30 ч.

Със съдействието на Gallery Orlovska 10 и ИК Жанет 45
в Габрово, Галерия „Орловска 10“ , ул. Орловска 10
29.4.2015, сряда, 17.30 ч.

Със съдействието на ТАМ и ИК Жанет 45
във Велико Търново, TAM, ул. Марно поле 2а
13.5.2015, сряда, 18.30 ч.

„Камуфлаж“ е издаден от ИК „Жанет” 45, редактор е Митко Новков, а красивото, стилно оформление е на Капка Кънева. В него влизат седемнадесет разказа и кратък роман, част от които са публикувани през годините на страниците на в. „Литературен вестник”, в. „Литературен форум”, в. „Труд”, в. „Сега”, в. „Стършел”, в. „Капитал”, сп. „Пламък”, сп. „Егоист”, както и в периодични онлайн издания за литература. Някои от тях са печелили награди на конкурси като „Агата” (за криминален разказ), за кратка проза на Erunsmagazine и LiterNet и „Развитие” (за нов български роман).

„Камуфлаж” е дванадесетата книга на Чухов, който има издадени още едно томче с проза, девет стихосбирки и книга за деца. Освен това пише музика и текстове и свири в етнорок групата „Гологан”, Par Avion Band и групата за поезия и алтернативен рок “ЛаТекст”, с която представя стиховете си.

Деликатна, фина, нежна, ранима проза. Петър Чухов не се бои да представя героите си малко слаби, малко смешни, понякога беззащитни. Защото знае: не е слабост да си слаб, слабост е да се правиш винаги на силен. Е, той не се прави, героите му не се правят, а се движат през света такива, каквито са – накърними, накърнени, но и остроумно изобретателни. Книга, пълна с блестящи хрумки и с уязвима топлота – един „камуфлаж“, от какъвто се нуждае всяко живеене. И твоето също, драги читателю, затова – прочети тези разкази, няма да съжаляваш!

Митко Новков

Поетът Петър Чухов е написал блестяща книга с проза. Включените в „Камуфлаж“ разкази и кратък роман са образци за творческо отношение към словото. В книгата има и поезия, и музика, и истинска стоманена белетристика със сюжет и истории. В това няма нищо чудно – защото самият Чухов освен поет е и музикант, и разказвач. В „Камуфлаж“ всичките валенции на словото са отворени. В „Камуфлаж“ всяко изречение звучи като хайку. В „Камуфлаж“ виждаме как въглеродът на думите се превръща в диаманти. Книга за истински ценители.”

Деян Енев

От пронизващата острота на детския спомен до трогателната крехкост на снежните човеци в суровия казармен свят, прозата на Петър Чухов е богата на внушения и намеци, на тихи кризи и уж преглътнати болки. Разбира се, тук са и чудните хрумвания, и остроумните закачки, които така ярко нашарват неговата поезия. Но, парадоксално наглед, прозата му сякаш е по-лична, по-вглъбена, и зад ирониите й дебнат рововете на оголена, дълбока чувствителност.

Ангел Игов

Повече информация и отзиви за книгата – на страницата й във фейсбук:
https://www.facebook.com/tchouhovcamouflage