Loading Map....

Дата/час
16/02/2017 - 17/02/2017
19:00 - 21:00

Място
Книжарница „Хеликон-България“
бул "Цар Освободител" 4
София

Категория


Пиер Певел се среща с читатели в София

Пиер Певел е един от най-изтъкнатите и обичани представители на френското фентъзи. Става известен с трилогията „Сенките на Вилщад“, публикувана през 2001 г., а следващата година печели Голямата награда за фантастика.

Книгите на Певел могат да се определят като алтернативна история и са вдъхновени от фентъзито. Всяка от тях носи магичен привкус, но са посветени на определен исторически период, изпълнен с паметни събития и личности. За стила му е характерна максималната историческа достоверност. Но негова абсолютна запазена марка е неизменното присъствие на дракони в книгите му.

Българските читатели са почитатели на трилогията „Остриетата на Кардинала”, а вече имат възможност да прочетат и първите два тома от сагата „Върховното кралство” („Рицарят” и „Наследникът”).

Пиер Певел пристига в България заедно със Стефан Марсан, основател и директор на Издателство „Бражелон”, създадено през 2000 г. като специализирано в областта на литературата на фантастичното.

В София ще се състоят две срещи с тях:
– 16 февруари (четвъртък) от 18:30 ч. в София, Книжарница „Хеликон” (хотел „България”)
– 17 февруари (петък) от 19:00 ч. в София, Младежки театър „Николай Бинев“, Камерна зала

Всяко от събитията е с вход свободен и ще има преводач.

Самият автор съветва читателите си така:

Започнете с поредицата „Остриетата на Кардинала“…, но само в случай, че си падате по историческо фентъзи, дракони и бандитски приключения. Но кой ли не обича тези неща?“