Map Unavailable

Дата/час
15/06/2016 - 21/06/2016
17:00 - 20:00

Място
Верига книжарници СИЕЛА
Сиела
България

Категория


Писателят Елис Шуман гостува в България през юни

Известният любител на българската природа и кухня Елис Шуман гостува у нас от 15 до 21 юни, за да представи новата си книга „Бургаската афера”. Романът, който излезе в навечерието на Пролетния базар на книгата, преплита факти и фикция, проследявайки атентата на летище Сарафово от 18 юли 2012 г., както и последвалото го разследване.

Сюжетът се разгръща непосредствено след терористичния акт – служителят на ДАНС Бойко Станчев и агентът на Мосад Аяла Навон тръгват по следата на предполагаемите поръчители на атентата. Изненадващо от миналото на Станчев изскачат сенки, които възпрепятстват разследването – главният отговорен за трафика на женска плът по Черноморието избира именно дните след атентата в Бургас, за да си отмъсти на служителя на ДАНС, който го е вкарал за дълго зад решетките преди време. Героите на Шуман се впускат в бясно преследване, чиято кулминация е опит за терористичен атентат в сърцето на София. Авторът Елис Шуман преплита реални факти от разследването около атентата на летище Сарафово от лятото на 2012 г. с няколко измислени сюжетни линии, за да предложи на читателите един напрегнат и интригуващ трилър, в който участват български гангстери, арабски терористи, подкупни ченгета и смели агенти на тайните служби.

Роденият в Айова, САЩ, Елис Шуман емигрира в Израел в тийнейджърските си години. Завършва образованието си в Йерусалим, а след три години в израелската армия се отдава на спокоен живот в южните части на Израел – заедно със своята съпруга Шуман основава кибуц и се занимава със земеделие и туризъм. Работи в хотел Neve Ilan Hotel, а впоследствие и в хотел „Хилтън” в Йерусалим – като инспектор на храната и напитките. Шуман се занимава изключително с популяризирането на Израел – пишейки в различни сайтове и онлайн списания. През 2004 г, започва работа в маркетингова компания, занимаваща се с онлайн игри. Именно тя го довежда до България, където живее от 2009 до 2010 г. Елис Шуман толкова се впечатлява от страната ни, че това е втората негова книга, посветена на нея, след като през 2013 г. издава романа Valley of Thracians („Долината на траките”).