Map Unavailable

Дата/час
19/11/2019
16:30 - 18:00

Място
Център за книгата на НБУ
бул. Монтевидео 21
София

Категория


Представяне и разговор за „Пътешествието на Мая“ от А. А. Георгиев

Център за книгата отправя покана за представяне и разговор за магическо-приключенския роман „Пътешествието на Мая“ от А. А. Георгиев на 19. ноември 2019 г. от 16.30 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Събитието ще премине с участието на автора, Мария Калинова, преподавател по теория на литературата в СУ „Климент Охридски“ и редактор в „Литературен вестник“, Камелия Спасова, преподавател по антична и западноевропейска литература в СУ „Климент Охридски“ и редактор в „Литературен вестник“, Лилия Трифонова, Лолита Николова и Ралица Цветкова.

По вид книгата е подобна на произведенията на Дж. К. Роулинг – „Хари Потър“, защото се разказва за 12-годишно момиче, което открива чрез изпитания своята сила докато пътува през магически светове в търсене на Дървото на живота. Същевременно се различава от известната поредица, заради допълнително вплетените истории и уникални герои. Макар и книгата да изглежда на пръв поглед за по – млади читатели, онова което е заложено в нея като идеи е универсално, което може да докосне всеки. Продажбите до този момент показват, че книгата е харесвана от хора на всякаква възраст.

Авторът е студент първа година в магистърска програма „Кино и телевизионни изкуства“ в НБУ.

Видео на живо във фейсбук страница Център за книгата;

С медийната подкрепа на Аз чета;