Loading Map....

Дата/час
02/11/2022
18:00 - 19:30

Място
Книжен център „Гринуич“
бул. „Витоша“ 37
София

Категория


Представяне на "Белези от рая"

В седмицата, в която честваме Деня на народните будители, издателство „Лемур“ ви кани на една литературна вечер, посветена на романа „Белези от рая“ от Добри Станчов. Заповядайте да отпразнуваме заедно красотата на българския език, силата на думите и очарованието на хубавите книги!

„– И от хора на изкуството има нужда, бай Руси – подхвърли Йорго, а окото му все към файтона гледаше. – Не може само работа, я! Душата на човек има нужда да се огледа я в някоя картина, я да се вслуша в някоя мелодия. Да се разплаче, ако щеш, на някой стих. Да се разсмее… То инак… какво е животът? Пустош.“

***

Добри Станчов вече е познат на българските читатели под псевдонима Дого Танкарт. Една легенда за събития, разиграли се край Каварна, го вдъхновява да напише роман за Добруджа през 30-те години на XX век. За целта той се връща към историите, които неговите дядовци са му разказвали докато е бил дете, към езика, с който е израснал – езикът на старите българи, езикът на изчезващото добруджанско село.

Така се ражда „Белези от рая“ – вълнуващ роман за стремежа към истината, силата на любовта и белезите, които всички носим в душите си.

Заповядайте на 2 ноември в Книжен център „Гринуич“, за да чуете повече за книгата, да си поговорите лично с автора и да получите автограф!