Loading Map....

Дата/час
25/02/2015
18:00 - 19:30

Място
Мраморно фоайе на Столична библиотека
пл. Славейков №3
София

Категория


unnamedГеорги Константинов и Издателска къща ХЕРМЕС имат удоволствието да Ви поканят на среща-разговор на тема „Човек за споделяне. Книга втора“.

На 25 февруари (сряда) от 18,00 ч. в Мраморната зала в Столична библиотека ще се проведе среща-разговор с Георги Константинов по повод излизането на втората споменна книга „Човек за споделяне“. Книгата ще представи Румен Шомов.

Обществото ни боледува – не само физически, но и духовно. Има статистика, че немалко млади хора у нас са неграмотни!… Чуваме всякакви политически щуротии в обществото, но никой не надига глас против днешната духовна убогост, която ни заобикаля. Да не говорим за материалната бедност, обхванала най-малко два-три милиона души. Често говорим за свобода и демокрация, а не си даваме сметка, че бедността е също вид несвобода…

В новата си споменна книга Георги Константинов е воден от особено чувство за истинност и справедливост, с което се стреми да завладее и своите читатели. С лекота и голяма доза поетичност той ни запознава със своите преживявания и ни кара да се замислим над важните неща в живота.