Map Unavailable

Дата/час
08/02/2024
19:00 - 20:30

Място
Топлоцентрала, Южен парк
УПИ IX от кв. 1 на ъгъла на ул. "Петко Каравелов" и ул. „Емил Берсински“
София

Категория


Представяне на фотокнигата „Приемане“ създадена от Вера Гоцева - Ломовера
Можем ли да приемем нещата такива, каквито са? Какво произтича от импулсите ни да ги изоставим или променим?” Как дефинираме семейство? Има ли семейства, които не можем да приемем?
На тези и още въпроси отговаряме заедно с Вера Гоцева, която ни показва семейството през нейния обектив, но от всякакви гледни точки.
Каним Ви на официалното представяне на фотокнигата „Приемане“ създадена от Вера Гоцева – Ломовера с подкрепата на „Действие“:

Сцена бар в Топлоцентрала

„От една страна, „Приемане“ търси отговор на въпроса „Какво е за теб семейство?“. От друга, показва различните интерпретации на отговор, които, оказва се, много си приличат. Защо „приемане“? Защото да създадеш семейство е до голяма степен свързано с приемането да влезеш в роля. Било то в ролята на партньор или на родител. Приемаш различна ситуация. Приемаш другия. Приемаш себе си по нов начин. Приемаш собствената си безпомощност и уязвимост. Приемаш, че си свързан по особен начин с миналото и с тук и сега. „Приемане“ е и да приемеш, че има всякакви семейства. Много хетеросексуални семейства, но и много ЛГБТИ семейства. В книгата исках те да присъстват поравно, но по естествен път в процеса се случи така, че преобладават онези хора, които обикновено не са видими. „Приемане“ е отворена врата, през която влизаме заедно в домовете на всички тях.“
Вера Гоцева – Ломовера
 Ще може да се срещнете с част от семействата, които взеха участие в този проект, да зададете въпросите, които Ви интересуват, както и да вземете своята фотокнига „Приемане“ като направите дарение към организация „Действие“.
 Събитието изисква предварителна регистрация
 Благодарности за подкрепата на:
Kingdom of the Netherlands
British Embassy Sofia
Български фонд за жените
Friedrich Naumann Foundation
Elephant Bookstore
DMI development ltd
Christopher Kimber, Посолство на Великобритания
***
 за автора: Вера Гоцева – Ломовера е разказвач, фотограф и ментор с множество социални проекти и публикувани снимки в редица български и международни медии. Някои от най-популярните ѝ проекти са „Пощенски картички към баща ми“, „100 грама нежност“, „Sublime“ и „Как живеем“. Има девет реализирани изложби, води фотографски обучения. Основният й фокус като фотограф са фотоглас проектите, разработени през похватите на фототерапията