Loading Map....

Дата/час
13/01/2017
16:30 - 18:00

Място
Център за книгата на НБУ
бул. Монтевидео 21
София

Категория


Представяне на изследване на „Травиата“ от Джузепе Верди в НБУ

Център за книгата представя „Митологичен прочит на „Травиата“ от Джузепе Верди“ с автор Иван Драгоев на издателство „Парадигма“ на 13 януари 2017 г. от 16.30 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет. С медийната подкрепа на Аз чета.

„Митологичен прочит на „Травиата“ от Джузепе Верди“ е оригинално изследване на безсмъртната оперна творба. Увлекателно и достъпно Иван Драгоев води читателя към осмисляне на любовното чувство и го кара да се запита за своето място в тези толкова фини междуличностни отношения. Методологията следва митологичната схема за анализ на автора от „Мит и идентичност или защо Едип няма комплекс“ (2002). Основание за такава стратегия му дава наблюдението, че без да има връзка с Античността, в „Травиата“ може да бъде открито типичното противопоставяне на божествена и човешка гледна точка.

Иван Драгоев е доктор по философия. Автор е на книгите „Мит и идентичност или защо Едип няма комплекс“, „Приключение и всекидневие“ и „Записките на един пилигрим“. Научните му интереси са в областта на античността и екзистенциализма.

Ако присъствате на представянето, може да се възползвате от 10% отстъпка при покупка.

Адрес: Нов български университет, ул. „Монтевидео“ №21, гр. София,

Транспорт: автобуси № 45, 73, 111 или 260, както и маршрутни таксита № 27 или 29.