Loading Map....

Дата/час
11/10/2019
18:30 - 20:30

Място
Литературен клуб „Перото“, НДК


Категория


Представяне на книгата „Дневници & делници“ на Татяна Лолова

Заповядайте на представянето на книгата „Дневници & делници“ от Татяна Лолова на 11.10. (петък) 2019 г., 18,30 часа, Литературен клуб „Перото“. Специален гост и водещ на събитието ще бъде Georgi Toshev, съставител и редактор на книгата.

„Дневници & делници“ е едновременно и дневник, и албум, посветен на публиката. След като обичният съпруг Светослав Светославов – Славето си тръгва от този свят в края на 2018-а, Татяна Лолова отваря старите тетрадки и изважда забравените фотографии, картички и писма, за да си спомня. В книгата ще прочетете нейните истински бележки, впечатления и преживявания, случили се през годините. Ще се удивите на таланта й да рисува, да прави дизайн на дрехи, да прави кукли. Особено интересни са потретните описания на редица нейни колеги артисти като Григор Вачков, Невена Коканова, Георги Калоянчев-Калата, Велко Кънев, Калин Сърменов, Цветана Манева, Николай Хайтов, Никола Анастасов, Георги Русев и др. В тези кратки етюди е побрана цяла палитра от настроения – ще усетите зад думите на Татяна Лолова и хумора, и болките, и любовта й към живота и професията на артиста. Този своеобразен дневник от 240 страници ще ви направи съпричастни към спомените и към умението й човек да подреди живота си такъв, какъвто е.

Не на последно място в това занимание споменаваме и ролята на съставителя и редактора Георги Тошев. Творческият усет да подбере най-интересните за публиката и най-ценните за времето пасажи, снимки и илюстративен материал буди истинско възхищение. На дизайнера Todor Manolov благодарим за наистина чудесния дизайн и проявеното въображение как да подреди по най-добрия начин този пъзел от стотици материали. Някои от снимките на обичаната актриса се публикуват за първи път в тази книга.

Част от тиража на „Дневници & делници“ се разпространява като колекционерско луксозно издание с автограф от Татяна Лолова и включва две репродукции на рисунки и една пощенска картичка.

****

„Много съм играла… И съм чела интересни текстове на глас пред публика. Актьорът насита няма. Иска още и още! А като спре да иска, значи не е вече актьор, а иска да стане режисьор, да събере група актьорчета и той да им казва какво да правят. Или започва да пише автобиографии. На всеки му се дописа. Писатели много, читателите намаляха.
Да не кажа… няма ги. Няма време за четене.
Ей!… Някой прохърка. Тихо… Ще го събудиш и ще вземе да пропише.“ – Татяна Лолова