Map Unavailable

Дата/час
18/06/2020
18:30 - 20:30

Място
Сатиричен театър „Алеко Константинов“
ул. Стефан Караджа" 26
София

Категория


Представяне на книгата „Георги Парцалев. Хамлет от град Левски“

Заповядайте на представянето на биографичната книга „ГЕОРГИ ПАРЦАЛЕВ. Хамлет от град Левски“ (Книгомания.бг) от журналиста Георги Тошев.

Книгата излиза по повод 95 години от рождението на актьора. Специални гости ще бъдат колеги и приятели на Георги Парцалев. За него ще говорят актьорите Татяна Лолова, Латинка Петрова и Славчо Пеев.

Събитието се провежда със съдействието на Сатиричен театър „Алеко Константинов“ в съответствие с предписаните хигиенни мерки и до изчерпването на допустимите 50% места в залата. Приканваме публиката да носи и свои лични предпазни средства за премиерата, а на входа ще бъде осигурен дезинфектант за ръце.

Входът е с безплатни пропуски, които желаещите ще могат да получат на касата на Сатиричния театър от 15 юни (понеделник).

***
По време на премиерата ще бъде представен и неизлъчваният досега документален пълнометражен филм на режисьора Георги Тошев в памет на Георги Парцалев: „Рицарят на смеха“. Ще си припомним родния град на Георги Парцалев и ще проследим пътя му до голямата сцена. За него като човек и артист ще разкажат съвременници и партньори като Стоянка Мутафова, Татяна Лолова и много други.

***
„Георги Парцалев. Хамлет от град Левски“:
„Това е историята на един необикновен комик. Едновременно близък и напълно непознат образ, оставил траен спомен със своите роли, но съумял да опази в дълбока тайна личния си свят. Държите в ръце първия безпристрастен разказ за Георги Парцалев – за единствената му голяма любов, за сбъднатите и попарените мечти, за неговата широко обсъждана хомосексуалност в условията на развит социализъм и за неповторимото чувство за хумор, с което той празнува живота. На един дъх!“ – Диляна Ценова Гогова