Loading Map....

Дата/час
24/02/2016
19:00 - 20:30

Място
Бар „Безкрай“
бул. Патриарх Евтимий 1
София

Категория


Представяне на книгата "Край до край" от Стефан Стефанов

Край до (Без) Край

Само една година отне на писателя Стефан Стефанов да стигне от край до край в литературата си и да издаде втората си книга. „Край до край“ излезе в края на 2015 г. и започва своето пътешествие сред феновете на българската литература в бара с тематично за събитието име – БЕЗКРАЙ!

Основната ни идея не е просто да се съберем и да почетем, а да изживеем едно истинско мулти-културно събитие, което да качи водещи личности от новото българско изкуство на една сцена. Поради това, на 24 февруари книгата ще бъде представена в характерния за Стефанов лежерно-взривоопасен стил, а триото от четци ще носи засилен ъндърграунд блясък.

От няколко години насам smallman са синоним на истинския алтернативен български звук, така че откъс от „Край до край“ ще бъде представен от живия пламък на групата – вокалистът Цветан Хаджийски. Лъчо (Q-check/DJ Onzy) е рокенрол-машина с китара в ръка или зад пулта, който скоро ще прекрои музикалната карта с новата си група. Дотогава обаче той ще добави класа към четенето на „Край до край“ в познатия си стил, а накрая литературният хеттрик ще бъде завършен от самия Стефан Стефанов.

„Край до край“ е сборник от 5 повести, издаден от издателство „Колибри“ в края на 2015 г. Неопределимият микс от черна комедия, сатира и абсурдизъм няма аналог в българската литература, а историите в сборника – смешни, тъжни, забавни, остри, истински, няма да ви оставят безучастни!

С други думи – какво, ако не „Край до край“? Кога, ако не 24 февруари? Къде, ако не в бар „Безкрай“? След Края идва Началото!