Loading Map....

Дата/час
21/12/2022
14:00 - 15:00

Място
Книжарница на НБУ, Корпус 1
ул. Монтевидео №21
София

Категория


Представяне на книгата „Круша златуша“ от Емил Коралов и даряване на книги, подходящи за работа с деца и възрастни с дислексия

В книжарницата на Нов български университет  ще бъде представена книгата „Круша златуша“ от Емил Коралов. Събитието е организирано от Център за книгата, Център за подкрепа на студенти със СОП и Център за терапия на комуникативни и емоционално-поведенчески нарушения.

Водещ е гл. ас. д-р Методи Коралов.

Емил Коралов е един от големите български писатели на 20-ти век. Огромна част от по-ранното му творчество е посветено на децата и въпреки, че в зряла възраст става по-известен с произведенията си за възрастни, никога не спира да пише за малките си читатели. В книгата „Круша златуша“ са поместени приказки, които са изключително пъстри – от фантастично-героични, през актуално-реалистични до битово-семейни. Една от тях дори е изцяло издържана в стихотворна форма.

Много важна, ключова особеност на тази книга е, че шрифтът в нея е целенасочено специално подбран – това е Адис, създаден да улеснява хора с лека до средна степен на дислексия. ИК „Коралов и сие“, водена от желанието си да прояви грижа, да направи магията на четенето по-достъпна за деца и възрастни с дислексия, ще дари част от тези книги на Център за подкрепа на студенти със СОП (НБУ) и Център за терапия на комуникативни и емоционално-поведенчески нарушения (НБУ).