Loading Map....

Дата/час
15/11/2018
19:00 - 22:00

Място
Клуб седем
ул. "Дондуков" 27
Велико Търново

Категория


Представяне на книгата „Лекарство срещу рак“ на Елена Христова

Елена Христова поет и писател. Родена е в Габрово през 1975 година. Завършва Българска филология във ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий“ и започва работа като журналист. От 2000 до 2003 година, работи като тв-журналист в „КИВИ-ТВ“ Севлиево. От 2006 година е главен експерт „Култура“ в Община Габрово.
До момента, Елена има издадени пет поетични книги. Последната излиза от печат през октомври 2016 – „Мида в чекмедже“. Предишните 4 са: „Болката е началото“ 1998, „Червено на вкус“, 2004, „Провглеждане“, 2008, „Очи на цвят солени“, 2012.

Последната книга на Елена е „Лекарство срещу рак“ – книга с писма, писани по истински случай. Книгата излиза от печат през май 2018-та. Книгата е посветена на приятелката на Елена – Яна Максимова, която умира от рак. През октомври 2015 Яна е диагностицирана. През 2007г. тя успява да пребори рака, но след това той отново се завръща. „Вярвах, че ще се справи и този път. Оказа се, че греша. През 2016, на 27 октомври, Яна почина. От тогава до сега си повтарям само едно: Това, че не си жива, съвсем не означава, че си умряла.“ – споделя Елена.
„Всички писма, които си написахме с Яна за тази една година, в която, минавайки през ада, отглеждахме рая в нашите отношения, събрах в едно и без претенция го нарекох Лекарство срещу рак /ЛСР/. В книгата съм запазила автентичния правопис, копирах от пощата ни всичко едно към едно – с недомислията от бързане, с недоизказаните мисли, с печатните грешки, с липсващата пунктуация от задъханото ни препускане по клавишите…

ЛСР е за всеки, който има нужда от вяра, надежда и любов. ЛСР е любов без остатък! ЛСР е начин на живот. И начин на смърт – също! Вземете си толкова, колкото Ви е нужно!“ – Елена Христова