Loading Map....

Дата/час
09/12/2020
16:30 - 17:30

Място
Център за книгата на НБУ
бул. Монтевидео 21
София

Категория


Представяне на книгата „Линия на разполовяванe. Осем персонални случая в литературата на НРБ“ от проф. Пламен Дойнов, д.н.

Център за книгата отправя покана за участие в представянето на книгата „Линия на разполовяванe. Осем персонални случая в литературата на НРБ“ от проф. Пламен Дойнов, д.н., което ще се проведе на 09. декември 2020 г. от 16.30 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Книгата се съсредоточава върху осем персонални случая в литературата на Народна република България — Дора Габе, Елисавета Багряна, Константин Петканов, Илия Бешков, Асен Разцветников, Иван Пейчев, Александър Геров и Емилиян Станев. Следвайки основни микроисторически изследвания и проучвания за случая, като ключов теоретически инструмент, книгата показва как казусите възникват около фигури на поети, белетристи и мислители, които са едновременно представителни за българската литература и култура, създатели на значими творби, но и носители на ярко езиково поведение, изпълнители на знакови социално-литературни роли, понякога контрастни на творчеството им и/или дописващи го докрай.

 

Събитието ще бъде излъчено във фейсбук страница Център за книгата и Zoom.
Meeting ID: 871 4485 2689
Passcode: 145503