Loading Map....

Дата/час
07/11/2017 - 08/11/2017
19:00 - 20:30

Място
Къща-музей „Гео Милев“
ул. Гео Милев 37
Стара Загора

Категория


Представяне на книгата "По колко пъти на ден не умираме" от Тошка Иванова в Стара Загора и Бургас

ИК Жанет 45, Книжарница в Куфар / Bookstore in a Suitcase и Пътуващите книги на Стара Загора
организират премиерното представяне пред публика на сборника с разкази: „По колко пъти на ден не умираме“.

Думи за книгата ще каже Мария Донева.

Сборникът с разкази „По колко пъти на ден не умираме“ включва 36 кратки разказа, писани през последните двадесет години. Всяка история има свой собствен глас и гледна точка, които потапят читателя в друг свят – понякога магичен и красив, друг път – безпощаден в реалистичността си.

Тошка Иванова е родена през 1981 г. в Стара Загора. Завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“ и известно време работи като сценарист и водещ в радиопредаване, както и като редактор в телевизионна продукция. В момента е творчески директор в рекламна агенция и се обучава за психодрама терапевт.

Печелила е редица награди за проза – „Милена Авонеди“, Конкурса за дебютиращи автори на LiterNet, Конкурса за кратка проза на LiterNet & eRunsMagazine. През 2016 е участник в Созополските семинари по творческо писане.

Първата й книга – „Позитивно“, е издадена през 2012 г. В нея описва преживяванията си, свързани с болестта хепатит С. Като първата такава лична история, излязла от анонимност, книгата привлича широко обществено и медийно внимание. „Позитивно“ е преведена на английски и публикувана в електронен формат в „Amazon“, където през 2016 влиза в класацията на първите десет електронни книги на „Amazon“ в САЩ с тема хепатит.

Обича да прекарва време с важните за нея хора, да пътува, и да прави неща за първи път.

Програма на представяния в градове:

8 ноември, 18:30 часа – Бургас, 8 mamas (ул. Булаир 35)

14 ноември, 18:30 часа – София, клуб „Перото“ (НДК)