Loading Map....

Дата/час
15/10/2019
18:00 - 19:30

Място
Център за книгата на НБУ
бул. Монтевидео 21
София

Категория


Представяне на книгата „Условното осъждане по българското наказателно право“ с автор гл. ас. д-р Ралица Костадинова

Център за книгата и департамент „Право“ представят „Условното осъждане по българското наказателно право“ с автор гл. ас. д-р Ралица Костадинова на 15. октомври 2019 г. от 18.00 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет. Водеща на събитието е гл. ас. д-р Владимир Димитров, а модератор – гл. ас. д-р Иванка Добрева-Драгостинова.

Книгата е първата монография, посветена на условното осъждане като институт на българското наказателно право. В нея е проследено неговото установяване и оформянето на специфични законодателни модели през 115 годишната му история. Анализирани са предпоставките за условното отлагане на изпълнението на наказанието по действащото законодателство както и в исторически и сравнителноправен аспект. Отделя се специално внимание на европейските перспективи пред института и възможността за трансфер на пробационни мерки през изпитателния режим на условното осъждане.

Ралица Костадинова е щатен преподавател в департамент „Право“ от 2001 г. и доктор на Нов български университет от 2011 г. Преподава курсове в областта на наказателното право и противодействието на престъпността.

Книгата се продава с 10% отстъпка.
Видео на живо във фейсбук страница Център за книгата.
С медийната подкрепа на Аз чета.