Loading Map....

Дата/час
05/04/2014
12:00 - 13:30

Място
Play Park (Bulgaria Mall)
бул. България 69
София

Категория


Представяне на „Кой спорт за моето дете?” на италианския педиатър Джанфранко Трапани

На 5 април 2014г. от 12.00 часа в Play Park (Bulgaria Mall, 3 етаж) ТАРА Пъблишинг ще представи новата си книга за родители, посветена на детския спорт: „Кой спорт за моето дете?” на италианския педиатър Джанфранко Трапани.

Българските деца са на 6-то място по затлъстяване в Европейския съюз – това съобщи в края на 2013г. Българската асоциация по затлъстяване и съпътстващи заболявания. Причините: децата не спортуват достатъчно и се хранят нездравословно. ТАРА Пъблишинг издава книга за детския спорт, продължавайки темата за здравословния начин на живот на децата, започнала с книгата „Моето дете яде само боклуци!” на други двама италиански автори, Несия Ланиадо и Джанфилипо Пиетра.

Джанфранко Трапани e педиатър и хомеопат, занимава се с проблемите на храненето и спортната дейност. Доцент е по педиатрична диагностика в Междууниверситетски консорциум For-Com в Рим. В книгата си „Кой спорт за моето дете?” авторът дава ценни насоки за това как да изберем подходящ спорт за своето дете според неговия темперамент и физически способности, как да го мотивираме да спортува с желание, как да организираме спортни занимания за цялото семейство. Отделя специално внимание на връзката между храненето и спорта, на характеристиките на различните видове спорт, на особеностите при спортуването на детето със здравословни проблеми.

За да обърне специално вниманието на българските родители към спорта и храненето на децата, през април, май и юни ТАРА Пъблишинг ще посвети на тази тема всичките си щандове, където освен двете книги „Кой спорт за моето дете?” и „Моето дете яде само боклуци!” или как да изградим у детето вкус и навици за здравословно хранене, ще има и много информационни материали, подаръци и томбола.

Освен в книжната мрежа, от април книгата ще може да се намери и в магазините за здравословно хранене, детски спортни школи, йога центрове, училища за родители и др.