Loading Map....

Дата/час
17/04/2024
16:15 - 17:30

Място
Център за книгата на НБУ
бул. Монтевидео 21
София

Категория


Представяне на монографията „Значимите други в живота на човека“ от Надя Колчева

Център за книгата и департамент „Когнитивна наука и психология“ представят монографията „Значимите други в живота на човека“ от Надя Колчева в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

 

Събитието е с модератор проф. д-р Лилия Гурова и дискутанти д-р Пламен Димитров, MSOD, RODC, DSc, проф. д-р Севджихан Еюбова, психолог, Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ и д-р Светла Стайкова, д.м., клиничен психолог, Институт по невробиология, БАН.

„Значимите други в живота на човека“ е книга за човешките отношения, дълбочината на човешката същност, огромното значение на взаимоотношенията с друго човешко същество за нашето развитие и функциониране. В хода на нашия живот,  „от люлката до гроба“, връзките, които създаваме с другите, значими за нас хора, се вплитат в сложни модели, чрез които изграждаме своята идентичност и разбирането за себе си, оформят нашите преживявания, моделират нашите възприятия за света, нашето личностно израстване и благополучие, влияят на житейския път, който изминаваме.

В книгата се прави кратък обзор на това какво е човешко развитие; разглеждат се понятия и дефиниции; представят се теоретични модели, които дават основите за разбирането на междуличностните взаимоотношения. Четири отделни глави представят през призмата на множество изследвания, проведени у нас, авторски, и в чужбина, взаимоотношенията с различен тип значими други – родителите, учителите, интимните партньори и ръководителите на работното място. За първи път се разглеждат взаимоотношенията в организационен контекст в рамките на IPARTheory.

Книгата би била интересно четиво за студенти от бакалавърски, магистърски и докторски програми, както и за всички, които искат да разберат повече за значението и природата на човешките отношения.

Вход свободен!

 

Ще откриете книгата в Електронния каталог на изданията на НБУ

Видео на живо във фейсбук страница Център за книгата