Map Unavailable

Дата/час
25/04/2024
18:00 - 19:00

Категория


Представяне на музикална книга на Мирослав Моравски „Да опазиш Сребра невяста“

Книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“ отправя покана за представяне на музикална книга „Да опазиш Сребра невяста“ от Мирослав Моравски на 25. април 2024 г. от 18.00 ч. на ул. „Георги С. Раковски“ 191Б.

„Коренуване“ е поредица от авторски музикални спектакли, основани на легенди от българския фолклор. Техният свят е населен с бардове и емигранти, русалии и научни работници, психолози, самовили и всякакви пътешественици. В сборника „Да опазиш Сребра невяста“ са събрани три такива истории, съчетаващи текст, авторски композиции и модерни интерпретации на народни песни. Свирачът Благун, нарамил звънка китара и завидно самочувствие, има да защитава репутация и да варди булка на една родопска сватба. Русалията Севдал, колкото припрян, толкова и сърдечен, е готов да се опълчи на цяло село, за да изцери близка приятелка. Бащата Матей, разкъсван от носталгия, недоверие и чиста проба инат, се бори с непокорния си син, своеволния си баща и собствените си демони. Всички те възраждат стари обичаи, срещат митични създания, допускат грешки – и ни водят по лъкатушни пътеки без начало и без край. Но пък с дълбоки корени.

Мирослав Моравски – Моро е писател, композитор и музикант, разказвач на истории на живо. Участвал е в различни музикални проекти и формации, които смесват български фолклорни мотиви с рок звучене. Автор на книгите „Коренуване: невидена река“ и ,,Да опазиш Сребра невяста“, както и на мюзикъла по едноименната книга ,,Да опазиш Сребра невяста“.

Моро ще потопи публиката в света на книгата си чрез песни.

Вход свободен!