Loading Map....

Дата/час
15/11/2022
17:30 - 19:00

Място
Център за книгата на НБУ
бул. Монтевидео 21
София

Категория


Представяне на научно издание "Бизнес комуникации, език, литература и култура"

Представяне на научно издание „Бизнес комуникации, език, литература и култура“

В периода 17–22 септември 2021 г. в курортния комплекс „Св. св. Константин и Елена“ (Варна) в хибриден формат (присъствено и онлайн чрез платформата Zoom) е проведена Юбилейна научно-практическа конференция с международно участие „Бизнес комуникации, език, литература и култура“, организирана от департаменти „Нова българистика“ и „Администрация и управление“ на Нов български университет и Съюза на учените в България. Конференцията е посветена на 10-годишнината на магистърската програма „Бизнес комуникации“ (редовно и дистанционно обучение) и на 25-годишнината на бакалавърска програма „Русистика“ на Нов български университет. Събитието събира над 70 учени от България, Русия, Полша, Китай и Беларус, а програмата на петте дни е наситена с научен форум, екскурзия до град Балчик, неформални срещи и семинари.

В резултат от събитието е издаден сборник „Бизнес комуникации, език, литература и култура“ в обем 580 страници в електронен и книжен вариант от Издателството на НБУ, чието представяне е на 15 ноември от 17.30 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет. Дискутанти на събитието са доц. д-р Татяна Фед, доц. д-р Ирина Георгиева и доц. Морис Фадел, д.н.

Съставители на изданието са проф. Петя Александрова, д.н., доц. д-р Татяна Фед, доц. д-р Ирина Георгиева, доц. д-р Албена Павлова, доц. д-р Васил Къдрев, гл. ас. д-р Милка Хаджикотева, гл. ас. д-р Емил Калчев, а негови рецензенти – проф. Мони Алмалех, д.н. и проф. д-р Дияна Янкова.

Видео на живо във фейсбук страница Център за книгата.

С медийната подкрепа на Аз чета.