Map Unavailable

Дата/час
14/05/2024
11:00 - 12:00

Място
НБУ В ЦЕНТЪРа
ул. „Георги С. Раковски“ 191 Б
София

Категория


Представяне на новата студентска медия на НБУ New Blog 4U

В книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“ ще се проведе пресконференция за журналисти за представяне на новата студентска медия New Blog 4U пред българските медии с участието на д-р Евелина Андреева, доц. д-р Кристиян Постаджиян, Севда Шишманова, видео консултант, Светлана Тарашоева, редактор, студентския редакционен екип и управителите на платформа Kazva.bg – Добромир Живков и Радослав Райков.
*
Медията публикува изцяло авторско съдържание, създадено от студентски редакционен
екип по теми, които интересуват младите хора в България. Репортери, оператори, монтажисти, рекламисти, дигитални маркетинг специалисти на новата медийна платформа са студенти от различни департаменти на Нов български университет.
Медията започва с две водещи каузи:
1.  Стимулиране на четенето на книги от младите хора у нас.
2. Улесняване на студентите при търсене и намиране на работа и стаж.

*

На срещата с медиите ще бъдат представени за първи път резултатите от проучване
„Как и какво четат младите и активни българи“, реализирано от студентския екип на New Blog 4U и платформата Kazva.bg (Добромир Живков и Радослав Райков) през февруари-март 2024 г. В проучването са участвали 936 човека и са получени 13 279 отговора. Ще се говори и за идеята за създаване на банка „Човешки ресурси“, която медиите могат да използват, за да привлекат в техните екипи млади автори с цел създаване на съдържание, насочено към привличане на младежка аудитория.