Loading Map....

Дата/час
27/11/2013
19:00 - 20:30

Място
Клуб MAZE
ул. Христо Белчев №1
София

Категория


Представяне на „Очите на другите” на Иван Димитров

Имаме удоволствието да ви поканим на представянето на книга с пиесите на Иван Димитров – „Очите на другите”. Събитието ще се състои в клуб МАЗЕ, на 27-ми ноември, 19 часа.

Това е първата книга на продуцентска къща КРЕДИ АРТЕ и съдържа шест пиеси, три от които са печелили драматургични конкурси, една е поставена в Ню Йорк и София (НТ „Иван Вазов”), а за три от пиесите вече има заявки от режисьори. В близо 300 страници са поместени последните версии на „Очите на другите”, „Времева болест”, „Извънземното”, „Домашна торта”, „Балсамирана с любов” и съвсем новата „Ще бъде май”. Последната пиеса е посветена на протестите и е вдъхновена от смелостта на младите, излязли на улицата да се борят за нов морал.

Корицата и оформлението на книгата са дело на Иво Рафаилов. Книгата се издава с помощта на Програма Култура на Столична община

Иван Димитров е автор на три книги: „Местни чужденци” (разкази), „Животът като липсваща лъжица” (роман) и „Поет на портрет” (стихотворения). Той е автор и на пиесата „Очите на другите”, чиято първа постановка беше в New Ohio Theatre в Ню Йорк. У нас пиесата беше поставена от Марий Росен в Народен театър „Иван Вазов”. Иван Димитров е печелил три конкурса за драматургия с пиесите си „Очите на другите”, „Извънземното” и „Времева болест”. Участвал е в поетичния пърформанс 4Х4 и в редица други четения. През 2013 г. стана поетът на София, спечелвайки конкурса на фестивала „София: Поетики”. Скоро ще публикува втория си роман, който е посветен на София и се казва „Софийски дует”.