Loading Map....

Дата/час
29/11/2017
17:30 - 19:00

Място
Регионална библиотека „П. Р. Славейков“
ул. Иванка Ботева 2
Велико Търново

Категория


Представяне на поетичната книга "Раждането на щастливата жена"

Великотърновската поетеса Сашка Александрова ще представи новата си книга „Раждането на щастливата жена“.

„Раждането на щастливата жена“ е шестата книга на великотърновската поетеса и журналистка Сашка Александрова. Авторката представя сборник със 70 есета, писани в продължение на две години и половина.
„Тази книга е за смели пътешественици, които искат да се научат да стигат през девет брони в десета“, казва в предговора редакторът на книгата Мадлен Алгафари.
Всъщност предговорът е едно писмо, с което Алгафари подготвя читателя за текстовете, които според авторката са едно дълго раждане, себеоткриване и път.

Конструкцията на текстовете не е сюжетна, но цялостното тяло на книгата дава усещането за дълъг разказ в който всеки може да открие собственото си утешение.

В разговор с репортер на БТА, Сашка Александрова определи темата на книгата, като „Аз съм“, и посочи, че това е поредица от размисли, свързани с лично състояние. Всеки текст е допринесъл за дистанциране от емоцията и за преодоляване на тъгата, предизвикана от конкретна случка. „Така светът знае, че на една жена нещо се е случило, изгубила е две деца, но чрез книгата и други жени, на които това се е случило могат да се опитат да отговорят на въпроса „Защо на мен?“, смята поетесата.

Есетата са пъзел, който доказва, че всеки има правото да изпитва своята тъга, да я преживее и да не я сравнява с тъгата на друг. Това е книга за споделянето – един от начините да се сдобиеш със смелост и да натрупаш мъдрост, да се излекуваш, да продължиш напред и да приемеш сам себе си, такъв какъвто си, каза още авторката. Посланието на книгата е “ Ти не си сама“, а думите са мощно лекарство със силна енергия.
Според Мадлен Алгафари тази книга е за начинаещи вълшебници и е пълна с всеобщи тайни мисли.
Книгата ще бъде представена в читалнята на Регионалната библиотека „П.Р.Славейков“ във Велико Търново на 29 ноември от 17.30 часа от нейния редактор Мадлен Алгафари. Изложба ще покаже картини на художничката Галя Николова, вдъхновени от текстовете. Илюстрациите са рисувани с естествени материали, оцветени с чай, кафе и въглен.