Loading Map....

Дата/час
04/01/2023
10:00 - 11:30

Място
Книжарница на НБУ, Корпус 1
ул. Монтевидео №21
София

Категория


Представяне на „Психоанализа в ерата на терапии, основани на доказателства: Клинични и изследователски перспективи“ от Светослав Савов

Център за книгата и департамент „Когнитивна наука и психология“ представят „Психоанализа в ерата на терапии, основани на доказателства: Клинични и изследователски перспективи“ с автор Светослав Савов в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Събитието е с модератор проф. д-р Лилия Гурова и дискутанти гл. ас. д-р Светлозар Василев, гл. ас. д-р Иво Попиванов.

Настоящата монография представлява първият цялостен труд на български език, посветен на емпиричния статут на психоанализата и психоаналитичните терапии. Авторът подлага на критичен анализ развитието на проучванията на психоаналитичния процес и резултати, значимите методологични проблеми от сравнителните изследвания на водещите психотерапевтични модели, както и други ключови теми в специализираната литература като терапевтичната връзка и възможността за операционализация на психоаналитични конструкти. Изданието открива възможност за преоткриване на връзките между академичните и професионални общности в областта на клиничната психология, психотерапията и психоанализата.

Ще откриете книгата в Електронния каталог на изданията на НБУ тук

Видео на живо във фейсбук страница Център за книгата.