Loading Map....

Дата/час
06/11/2019
18:00 - 19:30

Място
Център за книгата на НБУ
бул. Монтевидео 21
София

Категория


Представяне на „Съвременни психологически и философски аспекти на културизма и фитнеса“

Център за книгата представя „Съвременни психологически и философски аспекти на културизма и фитнеса“ от гл. ас. д-р Иван Неделчев на 06. ноември 2019 г.  от 18.00 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет. Водещ на събитието е авторът.

Изданието детайлно разглежда и проследява историческото развитие на бодибилдинга в световен план, последвано от фундаментални теоретични постановки на културизма, като се разкриват тяхната същност и диференциални характеристики. Изготвен е интересен и плавен преход към съвремието и модерността, като се маркират приложните и технологично повлияни аспекти на фитнеса и културизма, които освен като дискусия, SWOT анализи и обзори на световните тенденции и изследвания, са базирани на резултати от редица авторски емпирични изследвания, които авторът счита, че са ценна основа за обогатяване на спортно педагогическата практика.

Гл. ас. д-р Иван Неделчев е възпитаник на НСА с три специалности – физическо възпитание, треньор по културизъм и фитнес и спортна психология. Завършва докторантура в НСА през 2014 с тема, посветена на личностните характеристики на спортисти занимаващи се с културизъм и фитнес, като същевременно става щатен преподавател и директор на курсовете по спорт към Нов български университет. Научната му кариера, която до момента обхваща над 20 публикации на български и английски език, както и ежегодни участия в национални и международни конференции, е съчетана с трайна практическа професионална дейност.

Монографията вече е представена в редица медии, като ТВ Европа, Magic Radio, TV Bulgaria, Телевизия Евроком и др. Също така, авторът я е представил вече на няколко национални форума, както и на стартиралата през м. октомври кампания „Спортувай с президента“.

Видео на живо във фейсбук страница Център за книгата.

С медийната подкрепа на „Аз чета“.