Loading Map....

Дата/час
30/04/2024
19:00 - 20:30

Място
Петното на Роршах – Пловдив
ул. Йоаким Груев №36
Пловдив

Категория


Представяне на сборника с разкази "Баба" в Пловдив
Разговор на Кремена Димитрова, Владислав Христов, Яна Монева и Ина Иванова.
В книгата ще откриете историите на Ангел Иванов, Йорданка Белева, Владислав Христов, Жюстин Томс, Васил Христов, Кремена Димитрова, Ина Иванова, Димитър Стефанов, Яна Монева, Момчил Николов, Руси Чанев, Иван Тотев, Ива Колева, Боян Боев, Анастасия Събева и Силвия Недкова, посветени на разноликите баби, които белязват живота ни.
*
Съставител и вдъхновител на сборника е Кремена Димитрова.
*
„Бяхме лятото на морето, нашето, и аз за пореден път изпаднах в книжна абстиненция. Винаги тръгвам с поне две книги, но се случва да ме погълнат и да ги свърша за много кратко време, тогава изпадам в ужас как да си набавя нови, защото летуваме на места, където няма книжарници или са по-скоро такива с офис консумативи и бестселъри ала малинова боза. Та, в такава една криза открих една плажна библиотека, в която можеш да оставиш книга и да вземеш книга. Разбира се, там имаше безобразни неща, но имаше и бисери, там открих писмата на Кафка например. Та, покрай това се замислих коя е тази книга, която би се прочела и от литературно изкушени, и от хора, които иначе четат вестници на плажа. Знаех, че това трябва да е сборник, но ми бягаше темата. Защото вече се появиха доста такива, и то добри. И, еврика, идеята осени от само себе си! […]
А аз израснах без баби, и това винаги ми е липсвало. И, така реших да си направя баба от разказите на 15 много талантливи автора. Плюс един мой.
Между другото бях в Балчик, в Двореца.“, споделя тя.
*
Заповядайте!
Литературен салон Spirt&Spirit
Литературен фестивал Пловдив чете
издателство“ Мусагена“
Клуб Петното на Роршах