Loading Map....

Дата/час
18/02/2023
11:00 - 12:30

Място
Столична библиотека
пл. "Славейков" 4
София

Категория


Представяне на „Шарени сапунени балони“ от Иванка Могилска
Елате да четем приказки и да перем дракони!
Представяне на „Шарени сапунени балони“!
Книга за изръмжаване, измяукване, избаукване и тролейбусно мрънкане.
Авторката Иванка Могилска и илюстраторката Елена Василева ви чакат в Детския център на Столична библиотека, за да я изхъмкате, изсмеете, изпеете и изкрещите заедно.
 Подготвили сме ви смешни игри, забавни приказки за четене и дракони за оцветяване и пране в едно кратко рисувално ателие. Идвайте!
===
Героите в „Шарени сапунени балони“ са и реални, и фантастични: куче с лампа на
главата; учена жаба; дракони, които живеят в пералнята; баби, отвлечени с подводница; недоспал тролей; котка, която пише писма; магаре, паркирало каручката си по погрешка в края на пролетта, в началото на лятото.
▶️ Всички те помагат на детето да се справи със своите тревоги, да открие отговори на въпроси, които не смее да зададе, да повярва, че живее в свят на ежедневни чудеса и още по-хубаво, че може да ги създава само.
▶️ Основни теми в 16-те приказки са приятелството; грижовността; способността да се притичваме на помощ на изпадналия в беда – пък бил той и ужасяващ дракон.
▶️ Основната нишка, минаваща през всички текстове, е способността на децата да откриват чудеса там, където възрастните виждат сивота, задължения и страхове.
„Шарени сапунени балони“ е приказен подарък за семейна употреба. Да я четете заедно с детето си е най-лесният начин да започнете да говорите помежду си на езика на
ежедневните чудеса