Loading Map....

Дата/час
12/03/2019
19:00 - 21:00

Място
Дом на архитекта, САБ
ул. "Кракра" 11
София

Категория


Премиера и изложба на албума „Българската съкровищница”
Луксозното двуезично издание „Българската съкровищница” с твърди корици и над 1000 цветни фотографии, което излиза в навечерието на националния ни празник 3 март, ще бъде официално представено на 12 март в зала 1 на Съюза на архитектите в България, където ще се състои и изложба на избрани фотографии от книгата!

Хвърляйки повече светлина върху вековната култура и история по нашите земи, добре познатите автори на „1000 страници България” и албума „България: природа, човек, цивилизации” Румяна Николова и Николай Генов ни повеждат на ново спиращо дъха пътешествие из интересни и недостатъчно познати природни и исторически паметници в България. В 450 страници и над 1000 стилни фотографии авторите разказват за природни феномени, изваяни от вулкани, уникални вкаменелости и други останки от живота на планетата в предисторията, за грекопитека – предшественик на човека, за най-стария европеец и неговия дом край Белоградчик, за зората на европейската цивилизация и приказните съкровища на траки и прабългари, за непознати писмености, владетели и герои. Ще научите за най-дълбоката пропаст Колкина дупка, за Великата българска гора, за жизнените традиции по нашите земи и още много любопитни факти.

В албума „Българската съкровищница” са разгледани и всички 16 български паметници, природни богатства, обичаи и практики, които попадат в списъка на ЮНЕСКО – от Рилския манастир и Свещарската тракийска гробница до Национален парк „Пирин”, езерото Сребърна и сурвакарите.

Фотографската изложба с кадри от албума може да бъде видяна на място от 11 до 15 март.

Заповядайте в Съюза на архитектите на ул. „Кракра“ 11 на 12 март от 19:00 часа, за да се докоснете до красотата на България в книга и снимки!

Вход свободен