Loading Map....

Дата/час
15/02/2017
18:00 - 19:30

Място
Книжен център „Гринуич“
бул. „Витоша“ 37
София

Категория


Премиера на "Българската дилема" от Тони Николов

Един народ може да загърби за известно време истината, да се окайва, оплаква и хвърля цялата вина върху другите, историята и лошото стечение на обстоятелствата. Ала идва миг, когато безвремието свършва, той е принуден да си поеме дъх и да отвори широко очи. Картината, разкрила се пред взора му, може и да е съкрушителна. И все пак трябва да се започне отнякъде.

Един народ, две или повече Българии.

Тони Николов

Тони Николов е философ и журналист. Главен редактор е на Портал „Култура“. Завършил е НГДЕК „Константин-Кирил Философ“ и философия в СУ „Св. Климент Охридски“. Специализирал е в Папския институт за Изтока (Рим) и в Училището за висши хуманитарни науки (Париж) в групата на проф. Жак льо Гоф. Член е на Международното общество за изследване на средновековната философия (S.I.E.P.M.) в Лувен. От 2005-а до 2009 г. е главен редактор на Радио Франс Ентернасионал (RFI) – България. Преподавател в СУ   „Св. Климент Охридски“.

Преводач е на книги на Ж.-П. Сартър, Р.Жирар, Ж.Грийн и др.                                Кавалер на Ордена за заслуги на Република Франция.