Loading Map....

Дата/час
24/02/2016
18:00 - 19:30

Място
Чешки център
ул. Георги С. Раковски №100
София

Категория


Премиера на "Болката отляво" - в чест на годишнината на Маргарита Петкова

Книгата „Болката отляво“ (изд. на „Персей“) е посветена на 60-годишнината на обичаната българска поетеса Маргарита Петкова. Томчето с разкошна твърда подвързия и цветни илюстрации (снимки от семейния архив на поетесата и картини на художничката Ралица Денчева), събира емблематичните творби на Маргарита Петкова (както и няколко нови), които бележат нейния път като жена и творец.


Да следваш и най-дръзките си мечти и любов – за това се изисква голяма доза смелост. А на Маргарита Петкова такава не й липсва. Със стиховете си тя шамаросва приличието и преструвките, загърбва моралните превземки и така се раждат най-ярките шедьоври на модерната българска любовна поезия.


„Болката отляво“ е изповедна, открита и откровена книга равносметка. Освен стихове, в нея има признанията на авторката, споделени в лични разговори със съставителя, за първите й опити в любовта и поезията, за важните моменти и хора в живота й и поводите, вдъхновили прекрасните стихове, обичани от толкова много хора, които често припознават себе си в тях. А всички те са вдъхновени от онова чувство, което най-вече ни прави хора, и сме истински щастливи, само когато го имаме. Защото всичко отминава, но болката отляво – не!