Loading Map....

Дата/час
15/01/2015
18:00 - 19:30

Място
Софийски университет, Централна библиотека
бул. "Цар Освободител" № 15
София

Категория


Премиера на "Длъжникът" от Марианна Георгиева

„Длъжникът“ е дебютният роман на Марианна Георгиева, с който се добавя още една възможност за прочит на годините на късния соц и „раждането“ на демокрацията, заявен от един младите гласове, навлизащи литература. Книгата е част от поредицата „Нова проза“ на Университетско издателство „Св. Климент Охридски“.

Чрез последователно, „преливащо“ повествование, стилистично проиграващо разнообразни и разнородни пластове (от поетически до юридически и медицински), младата авторка разказва историята на едно семейство, без обаче романът да е семейна сага. Чрез разстилащите се разруха, мрачина, насилие, безизходица, спуснали се над обществото „Длъжникът“ е сроден с някой от текстовете, които поредицата „Нова проза“ реализира през няколкогодишното си съществуване.

Марианна Георгиева е завършила право и магистърска програма „Творческо писане“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Участвала е в семинара по творческо писане на Елизабет Костова през 2013 г.

:) Заповядайте на 15 януари (четвъртък) 2015 г. от 18,00 ч. в СУ, Централна библиотека в двора на СУ – Лъвчетата, читалнята вдясно. :)