Loading Map....

Дата/час
05/03/2020
18:30 - 21:30

Място
City Mark Art Center – Сити Марк Център за Изкуство
бул. “Янко Сакъзов” 30
София

Категория


Премиера на „Добър вечер, дами и господа!” от Асен Агов

Асен Агов и издателство „Сиела” ви канят на премиерата на „Добър вечер, дами и господа!”. Книгата ще бъде представена с участието на българския политик Татяна Дончева, проф. д-р Веселин Методиев, журналиста Милен Цветков и водещата на предаването „Брюксел 1” по телевизия „Bulgaria on Air” Милена Милотинова.

„Добър вечер, дами и господа!” е дебютната книга на българския политик и виден журналист Асен Агов. От събитията, натрапили на България комунизма и неговите гонения, през свалянето на режима, бурните години на Прехода с неговите протести и митинги в търсене на политическа и гражданска свобода, чак до първите две десетилетия на XXI век – „Добър вечер, дами и господа!” е личен поглед към историята на съвременното българско общество, разказана сърцато и увлекателно.

***
Удивително малко българи се замислят, че като европейски граждани имат свободен достъп до земите, за които поколенията на дедите им са хвърлени в загубените балкански и две световни войни, водени в името на мъртвородения в Сан Стефано национален идеал. Tе могат да пътуват, да търгуват и да притежават имоти там, без да рискуват дори един човешки живот. С брутния си вътрешен продукт и другия му измерител – покупателната способност – в днешни дни България е по-богата от всякога.
Въпреки тези насърчителни показатели тя крета последна в Европейския съюз. Скована в управленска структура, наследена от повече от век, България се движи по инерцията, набрана в прехода ѝ към свободен пазар. Гражданите все по-често възкликват: „Няма такава държава!” И махват с ръка. Бягството към свободния свят все така не приключва заради външни интереси и вътрешен опортюнизъм.
Как можем да вървим оттук нататък, устремени към своята цел – свободата?