Loading Map....

Дата/час
21/10/2015
18:30 - 20:00

Място
Credo Bonum
ул. Славянска 2 (вход откъм ул. Бенковски)
София

Категория


Премиера на "Град без море" от Людмила Балабанова

ИК „Жанет 45“ и Галерия „Credo Bonum“ ви канят на 21 октомври, 18.30 ч., в галерия „Credo Bonum“ на ул. „Славянска” 2 (вход от ул. „Бенковски”, срещу служебния вход на Народния театър) на премиерата на новата поетична книга на Людмила Балабанова „Град без море”.

Представя проф. Светлана Стойчева, с участието на Кристиян Симеонов (флейта).
◊ ЗА КНИГАТА

Сътвореното от Людмила Балабанова е плод на мислене и чувствителност, доказващи съзидателното наличие на вкуса й, на едно въображение, с което въплътява в запомнящи се образи видяното и преживяното. Досегът й до реалното, до света на делничното, на привидно обикновеното съумява да одухотвори света, да го покаже откъм необичайната му страна, която често пъти остава незабелязана. Пределно лаконична в изказа си, Людмила Балабанова има безспорната дарба от съчетаването на само няколко думи да сътвори поезия. Да преобрази видяното в „снимка“ на поетичното от битието в нас и около нас.
Проф. Божидар Кунчев
◊ ЗА АВТОРА

Людмила Балабанова е родена на 18.VІ.1949 г. в гр. Нови пазар, но от едномесечна възраст живее в столицата. Завършва Техническия университет в София, където работи като главен асистент.

Aвтор е на четири поетични книги: “Драскотина от звезда”, издадена с първия конкурс на Националния център на книгата (1993); “Светулката знае” (1996), “Песен на щурец”, (33 хайку, 2002) и “Храна за луната” (2004), издадени от ИК „Жанет 45“. “Прашинки в слънчевия лъч” (хайку, 2007) е петата й поетична книга.
Съставител и редактор на антологията със 101 български хайку “Огледала” (на български, английски и френски език) и “Поети на тревите”.

Член на Сдружение на български писатели. Председател на Хайку клуб София. Редактор за България на Световната Хайку асоциация.